Waar het op dit blog in het begin alleen om recepten ging, gooi ik het vanaf nu een beetje over een andere boeg, en ga mijn twee favoriete hobbies combineren. Lezen en koken/bakken.

Wat houdt dit concreet in? Je zal hier nog wel recepten kunnen terugvinden, maar de bedoeling is om meer uit mijn immense verzameling kookboeken te gaan koken, en deze recepten dan met jullie te delen.

Verder wil ik boekenrecensies gaan posten. Niet alleen van leesboeken, maar natuurlijk ook van kookboeken, want zo kan ik het beste van twee werelden combineren. Een recensie schrijven van een kookboek, en er enkele recepten uit maken om met jullie te delen. Twee vliegen in één klap dus.

Ik ervaar, lees en beleef kookboeken als liefhebber, ik heb geen chef-opleiding gevolgd, maar ik houd van lekker eten, en van koken. Geen haute-cuisine, maar gewoon lekker (en gezond) eten, dat ik mijn familie kan voorzetten. Ik heb een echte passie voor kookboeken, en blader elke dag wel door een aantal van hen. Met meer dan 400 kookboeken in mijn collectie is dat ook niet zo verbazingwekkend natuurlijk. Ze liggen op het toilet, op mijn nachtkastje, in de woonkamer,ja…soms zelfs in de auto. Mijn leesboeken zijn voornamelijk digitaal, maar kookboeken heb ik het liefst toch in gedrukt formaat. Dat is zoveel makkelijker om een recept op te zoeken, er doorheen te bladeren, post-itjes te plakken bij de gerechten die ik wil maken.

Heel af en toe krijg ik een (kook)boek toegestuurd van een uitgeverij, maar aangezien ik maar een vrij klein blog heb, is dit niet al te vaak. Dus de meeste boeken die je hier gaat zien voorbij komen, heb ik zelf gekocht, tenzij anders vermeld.

Advertenties