Een stand-alone van de Queen of Crime, zoals Karin Slaughter genoemd wordt. Ik moet echter bekennen dat dit mijn allereerste boek van haar is, dat ik lees. Het boek is in mijn ogen niet echt een thriller, maar eerder een psychologisch drama. En wat voor één!

 

 

Het verhaal

58e086b481bc81.47336771Achtentwintig jaar geleden: het zorgeloze leven van zusjes Charlotte en Samantha Quinn en hun ouders wordt wreed verstoord door een gruwelijke aanslag. Hun moeder verliest daarbij het leven en hun vader wordt nooit meer de oude.
Achtentwintig jaar later: Charlotte – de klassieke ‘goede dochter’ – is advocaat geworden, in de voetsporen van haar vader. Dan is ze getuige van een nieuwe aanslag, en de details van het misdrijf halen de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft geprobeerd te onderdrukken. Want de schokkende waarheid wil niet langer begraven blijven…

Productgegevens

  • Titel: Goede dochter
  • Auteur: Karin Slaughter
  • Editie: Kindle-editie
  • Bestandsgrootte: 1815 KB
  • Uitgever: HarperCollins (13 juni 2017)
  • Taal: Nederlands
  • ASIN: B06XYGNK4B

Beoordeling

De zussen Samantha en Charlotte Quinn hebben achtentwintig jaar geleden hun moeder verloren bij een gruwelijk overval in huis en zijn elkaar sindsdien uit het oog verloren. Charlie bleef bij haar vader wonen in Pikeville om hem bij te staan in de nasleep van deze aanslag , terwijl Sam een nieuw leven opbouwde in New York.

‘Ze was de goede dochter, de gehoorzame dochter, die haar geheim op een kastplank wegzette en de herinnering verborg achter de donkere schaduwen van de tijd.’

Beide zussen werken in de advocatuur, doch waar Charlie zich voornamelijk bezig houdt met draaideurcriminelen , drugshandelaars en recidivisten, behandelt Sam een andere tak, nl. octrooirecht.

Wanneer Charlie een tweede maal in haar leven getuige is van een vreselijke aanslag, komen alle herinneringen aan vroeger weer boven drijven. Als haar vader dan ook nog de verdediging van de vermoedelijke dader op zich neemt, wordt ook hij niet gespaard. Charlie besluit dan ook om haar zus vanuit New York te laten komen, ondanks dat ze haar al zoveel jaren niet heeft gezien en gesproken.

Wanneer Sam uiteindelijk toch naar huis komt, lijkt het verleden zich weer opnieuw aan hen op te dringen. De verhalen uit het verleden zijn echter niet altijd zoals ze lijken.  Langzaam kom je erachter wat er toentertijd precies gebeurd is en wil je alleen maar aan de hand meegenomen worden, dieper het verhaal in. Er komen met elke herhaling nieuwe zaken naar boven drijven welke je letterlijk de rillingen op je rug bezorgen. Verleden en heden worden op een mooie manier in balans gehouden en leiden tot een spannende ontknoping.

“The Good Daughter” is het soort roman dat een grote verscheidenheid aan emoties oproept en daarom geef ik dit boek dan ook 5 sterren.

Advertenties