Wie kent Pascale Naessens nu nog niet ? Deze Bekende Vlaming heeft ondertussen al 8 boeken uitgebracht, en heeft een schare trouwe volgers op verschillende social media kanalen.  Zij volgt grotendeels de ideeën van Montignac, namelijk dat je geen zetmeel met vetten of eiwitten mag combineren.

 

De inhoud

61 p4jY53QLVelen willen gezonder eten, maar vragen zich af: hoe doe je dat? Hoe raak je gemotiveerd en vooral, hoe blijf je gemotiveerd? Het heeft weinig te maken met wilskracht maar veel met nieuwsgierigheid en inzicht. Ga aan de slag met dit boek en voor je het weet sta je versteld van je eigen kunnen.Leer de geheimen kennen van een natuurlijke keuken en van intuïtief eten. Bouw op die manier aan een nieuwe, harmonische relatie met je lichaam. Puur Pascale 2 staat vol waardevolle inzichten om je lichaam echt te voeden, vol heerlijke en eenvoudige recepten die je lichaam energieker, gezonder en krachtiger maken, kortom om ten volle te genieten van het leven.

Productgegevens

 • Titel: Puur Pascale 2
 • Auteur: Pascale Naessens
 • Editie: Kindle-editie
 • Bestandsgrootte: 17694 KB
 • Uitgever: Lannoo; 1. Auflage. editie (25 augustus 2017)
 • Taal: Nederlands
 • ASIN: B0759TB99P

Beoordeling

Voor de wetenschappelijke onderbouwing van haar theorie kan ze deze keer rekenen op Harvard-prof Dariush Mozaffarian, die het voorwoord in haar boek verzorgde. Daarna vertelt Pascale over haar ‘manier van eten’ is en op welke principes ze die heeft gebaseerd. Bewust eten en leven zonder je te laten leiden door de voedingsindustrie. Met pure, natuurlijke voeding, goede vetten en goede voedselcombinaties.

Knipsel24

Het is een “mooi” kookboek. De paginagrote foto’s van het eten zien er ontzettend smakelijk uit en de recepten zijn heel overzichtelijk uitgeschreven. Dit achtste boek heeft een grote variëteit aan recepten, ingedeeld per groentensoort. Zo is er een hoofdstuk rond courgettes, witlof, spruitjes….allemaal locale groentensoorten die hier ook vrij vaak op tafel staan.  De combinaties zijn juist doch eenvoudig en de gerechten zijn vaak mediterraan geïnspireerd. Een recept telt gemiddeld 5 ingrediënten, meer niet, en is altijd bestemd voor 2 personen.  Als je op zoek bent naar meer (groenten) variaties, kan je in dit boek je hart ophalen, want je vind veel goede ideeën om makkelijk de 300-400 gram groenten per dag te halen.

Een paar van mijn favoriete gerechten zijn:

 • Omelet met courgette en rode biet
 • Spinazie pannenkoek
 • Zalm met broccoli, avocado en oosters sausje
 • Wittekool met garnalen
 • Asperges met amandelen

Daar waar haar vorige boek “Puur Pascale” direct naar een schap van de kast is verhuisd om er nooit meer van af te komen, zie ik me wel vaker teruggrijpen naar dit boek. Wat voor mij echt niet had gehoeven, zijn de overdaad aan feelgood-foto’s van Pascale Naessens en haar man Paul Jambers.

Deze keer kocht ik de Kindle versie van het kookboek. Voor een digitaal boek was het zeer stevig aan de prijs (24€) en er stonden erg storende layoutfouten in en vreemde tekens in de teksten. Jammer!

Knipsel

Daarom kan ik het echt niet meer dan drie sterren geven. Minder persoonlijke info en foto’s, meer recepten, en een beter afgewerkte digitale layout, en ik had het zo 5 sterren gegeven, want het merendeel van de recepten spreken me erg aan dit keer. Misschien wel het meest van al haar boeken.

Advertenties