Van Kosmos uitgevers ontving ik een recensie-exemplaar van dit kookboek. Ik kende Ella’s kookboeken al wat langer, en had er dan ook al twee in mijn collectie zitten. Dit boek vind ik veruit het beste van de drie boeken die ik heb. De meeste gerechten zou ik hier op tafel durven zetten, en ja, ik heb kritische eters. Voor wie eerst een paar van haar recepten wil uitproberen, is haar blog een goed uitgangspunt: https://deliciouslyella.com/.

De inhoud

51XGsEznztLMet Deliciously Ella met vrienden zet je vrienden en familie in een handomdraai lekkere vegetarische en veganistische gerechten voor, ongeacht de gelegenheid.
Door Ella’s menu’s hoef je je niet langer af te vragen of bepaalde gerechten wel bij elkaar passen. Of het nu gaat om een relaxte brunch, een feest of cocktailparty of een chique diner: Ella zorgt voor heerlijke, voedzame recepten die er ook nog eens feestelijk uitzien. Zelfs sceptische vrienden zullen onder de indruk zijn van de geweldige smaak.
Met meer dan honderd superlekkere plantaardige recepten, die van elke gelegenheid iets bijzonders maken.

‘Ik weet zeker dat je het geweldig zult vinden om ze te maken en er samen van te genieten.’ – Ella Mills

Productgegevens

  • Titel: Deliciously Ella met vrienden
  • Ondertitel: Gezonde recepten om te delen en samen van te genieten
  • Auteur: Ella Mills
  • Prijs: € 22,50
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • ISBN: 9789021565859

Beoordeling

Ella’s recepten zijn volledig op plantaardige basis, doch niet 100% vegan daar ze soms honing gebruikt. Ella vermeld dan ook in de inleiding dat zij liever geen etiketten gebruikt, omdat ze ze restrictief vindt. Haar nadruk ligt op natuurlijke plantaardige voedingsmiddelen die vegetarisch en tarwevrij zijn. Ze raad  haar lezers aan om een ​​evenwicht te vinden dat bij hen persoonlijk past. Ben je niet vegatarisch, eet dan gewoon een stukje vlees bij haar gerechten.

Het kookboek zelf is mooi en bevat paginagrote kleurenfoto’s die een verhaal van familie, vriendschap en lekker eten vertellen. Terwijl dit kookboek barst van de recepten en prachtige foto’s, krijg je ook een inzicht in het leven van de auteur. Daar ik de digitale versie van het boek las, vond ik de vele foto’s een beetje veel, maar in de hardcover boeken komen ze beter tot hun recht.

IMG_20170927_170625_936

Het boek bevat ook tips hoe je vrienden en familieleden kan aanmoedigen om gezonder eten te eten. Focussen op vertrouwd eten, recepten aanpassen als dat nodig is en niet alles tegelijkertijd proberen te veranderen; zorgen dat je de maaltijd mooi presenteert en de ingrediënten geheim houden. Vooral die laatste tip pas ik vaak toe, want anders weigert mijn puberzoon resoluut alles waar snijbiet, pompoen of tomaat in zit.

De recepten zijn allemaal gemakkelijk te maken en het gros van de ingrediënten kunnen bij de meeste supermarkten worden gekocht. Soms moet je wel een beetje bijkruiden, maar wij houden nu eenmaal van hartig eten.
Een paar van mijn favoriete gerechten zijn:

  • Bananentaart met rozijnen
  • Falafel van zoete aardappel en sesamzaadjes
  • Groentecake met noten en kruiden
  • Ontbijtrepen met honing en citroen

Erg leuk is dat het boek verschillende menu-suggesties bevat,  zodat je een voorbeeld hebt voor een gezellig familie-diner of een feestje. Zelfs de drankjes zijn niet vergeten. Met een mooie lay-out, handige menu’s en heerlijke recepten, is dit boek een welkome 5 sterren aanvulling van mijn kookboekenverzameling.

Advertenties