Wat zou ik toch graag goed kunnen schrijven. Maar ja, mijn woordenschat is niet zo overweldigend en mijn zinsopbouw blijft regelmatig hangen. Met jaloezie lees ik de teksten en artikels op verschillende blogs. Jaloers op de prachtige zinnen in keurig Nederlands. De komma’s, de punten, de hoofdletters precies waar ze horen. Nooit een d of een t die pijn doet aan je ogen. Het probleem is natuurlijk dat ik te veel in het Frans, Duits of Engels lees waardoor mijn Nederlands niet meer optimaal is. Dat is waarschijnlijk één van de nadelen van in het buitenland wonen. Je verliest een beetje de voeling met je moedertaal.

Jaloers ben ik. Bah, ik wil helemaal niet jaloers zijn. Dat past ook niet echt bij mij, ik gun iedereen eigenlijk alles. Maar toch ben ik jaloers op al deze geweldige schrijvers.

writing-13931299342873AvD

Ik zou zo graag mijn gedachten en gevoelens willen neerschrijven in vloeiende, vlot leesbare teksten. Maar meestal kom ik niet verder dan een droge opsomming van de feiten. En opsommingen zijn, zoals iedereen weet, erg saai om te lezen. Ik probeer het wel, maar het komt gewoon niet. Tig keren begin ik aan het neerschrijven van mijn gedachten, en nog vaker gebruik ik de delete knop weer, omdat het echt niet voor publicatie vatbaar is. 

Zou je het kunnen leren, mooi schrijven ? Je gedachten onder woorden brengen ? Ik weet het niet, maar ik zou het maar al te graag willen leren !

Advertenties