When it rains, it pours. En dan bedoel ik niet het weer. Momenteel stapelen de problemen, zorgen, frustraties zich op zodat ik eventjes helemaal “op” ben want ik trek me alles altijd veel te persoonlijk aan. Ik weet dat ik er niets aan kan doen, en acceptatie is dan ook de enige optie. Veel dingen kan je nu eenmaal niet controleren. Maar acceptatie is ook niet zo makkelijk! Maar het is nodig want ik heb ondertussen hardkloppingen, slaap slecht en ben volledig gespannen!

stress

  • Ik moet leren beseffen dat ik niet kan veranderen wat er in het (verre) verleden gebeurd is.
  • En ik moet leren inzien dat ik nu eenmaal geen controle heb op wat een ander doet of zegt, ook niet bij mijn kinderen (pubers).
  • En ik moet leren erkennen dat ik de toekomst nu eenmaal niet volledig kan bepalen.

Ik moet door de illusie heen kunnen prikken dat ik één van deze dingen zou kunnen beïnvloeden, want anders blijf ik mijn hoofd vol stoppen met zorgen, frustraties en spanning. Grenzen aangeven vindt ik moeilijk. Mijn grens wordt regelmatig gerekt. Hoe kan ik toch leren loslaten vooral op emotioneel vlak? Hoe kan ik zorgen dat ik dingen me niet persoonlijk aantrek? Want  dit gaat ten koste van mijn geluk, mijn geestelijke vrijheid en mijn innerlijke rust. En ja, ook van mijn gezondheid. En daar loert dan ook het gevaar van een vicieuze cirkel. Want als je je dan weer zorgen gaat maken over je gezondheid, krijg je weer meer stress etc.

Dus ik moet dringend leren om los te laten! Maar hoe doe je dat? Door een uitlaatklep te zoeken! Nu heb ik al veel bezigheden zoals fitnessen, lezen, koken, haken….etc, maar blijkbaar is het toch niet voldoende. Dus nu ben ik op zoek naar een uitlaatklep die me helpt bij het leren loslaten van mijn spanningen. Tips zijn trouwens altijd welkom.

stress-391654_960_720

Advertenties