Zelf wortelpoeder maken met behulp van de voedseldroger is vrij makkelijk. Wortelpoeder is een beetje zoet en kan dan ook goed gebruikt worden in cakes, smoothies, soep, brood, tortillas, pannenkoeken, enz.

  • Was en schil de wortelen en snijd ze vervolgens in dunne plakjes van ongeveer 3mm dik. Dit gaat het snelste met een mandoline.
  • Blancheer de wortelschijfjes vervolgens gedurende 3 minuten. Blancheren stopt de enzym-actie die verantwoordelijk is voor het verlies van kleur, textuur en smaak.
  • Verdeel de wortelschijfjes over de lades van je voedseldroger in een enkele laag om voldoende luchtcirculatie te garanderen.
  • Droog de wortelschijfjes op 52 ° C tot ze knapperig zijn. Afhankelijk van de luchtvochtigheid kan dit 12 tot 24 uur duren. Gewoon af en toe een schijfje proberen doormidden te breken.Zijn ze nog wat leerachtig en taai, dan moet je ze nog wat langer laten liggen. Niet verschieten, wortelschijfjes krimpen enorm!
  • Laat de wortels goed afkoelen voordat je ze tot poeder vermaalt in een koffiemolen.

Voor een spectaculair gekleurd poeder heb ik hier paarse wortels gebruikt. Misschien iets minder makkelijk om ergens in te verwerken, maar ik ben er zeker van dat ik wel op een originele toepassing kom.24993605_10155451260344355_336706101903827373_n

Advertenties