Soms heb je echt zin in een kleine verwennerij, zo een me-time momentje met een zoete zonde. Voor mij betekent dit genieten van een grote Matcha Latte met een dikke laag van melkschuim. Nu moet ik eerlijk toegeven dat het maken van melkschuim me niet al te goed afgaat, maar het resultaat is toch redelijk. Ik maak gebruik van een WMF melkopschuimer, want deze kan ik gewoon op het fornuis zetten om de melk op te warmen. En hij kan in de afwasmachine, wat een grote plus is, want dan kan ik hem vlug wegsteken zodra mijn latte gemaakt is. Ik houd van een opgeruimd aanrecht!

Nou vraag je je natuurlijk af waarom mijn melkschuim dan toch niet al te goed lukt.  Wel, de reden is eenvoudig, ik gebruik de verkeerde melk. Voor melkschuim gebruik je namelijk het beste volle houdbare melk. Volle houdbare melk heeft de eigenschap een romig en lobbig melkschuim te leveren. Een andere reden is dat vettere en vollere melk de krachtige koffie-/theesmaak het beste maskeert. Veel beter dan bijvoorbeeld magere of halfvolle melk dat doet. Ook zorgt de volle melk er voor dat het de bitter smaak die koffie/thee heeft iets meer naar de achtergrond verdrijft. Tevens zal de kwaliteit van het melkschuim van volle melk het beste blijven. Niet geheel onbelangrijk natuurlijk. Maar aangezien mijn kinderen geen volle melk lusten, staat er alleen maar magere melk in de koelkast. Waardoor ik dus niet zo een mooi, stevig schuim bekom.

matchalatte04

Ingrediënten:

  • 1/2 tl Matchapoeder
  • 50 ml warm water (80 ° C)
  • (zelfgemaakte) Matchasiroop
  • 250 ml (volle) melk

Bereidingswijze:

  • Kook wat water in een waterkoker of keteltje en laat terug wat afkoelen (rond de 80°c is prima).
  • Verwarm ondertussen je melk en schuim hem op. Laar eventjes staan, zodat het schuim nog een beetje kan indikken.
  • Giet het water in een kommetje en roer er met een chasen of een garde het matchapoeder door en giet vervolgens door een fijn zeefje in een hoog glas.
  • Schep het melkschuim op je thee, werk af met wat matchasiroop  en klaar.
Advertenties