Nadat ik het overgrote deel van december niet al te veel gelezen heb, om niet te zeggen dat ik behalve kookboeken eigenlijk geen boek heb vastgehad, ben ik eindelijk terug begonnen met lezen. De jongens zijn terug naar school, manlief is terug aan het werk, dus de rust in huis is wedergekeerd, en daarmee ook een beetje extra vrije tijd.

Ik besloot met een makkelijk boek te beginnen.  Aangezien het januariboek van de boekclub @bookseverafter de “De glazen troon” van Sarah.J.Maas is, ben ik hier dan ook mee van start gegaan. Kwestie van de lat niet al te hoog te leggen.

De inhoud.

  • Ze wordt door twee mannen bemind
  • Het hele land vreest haar
  • Alleen zij kan het koninkrijk redden

Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven.

glazenrtroon

Productgegevens

  • Titel: De glazen troon
  • Auteur: Sarah J. Maas
  • Editie: Kindle Edition
  • Aantal pagina’s: 359 pagina’s
  • Uitgever: Boekerij
  • Taal: Nederlands
  • ASIN: B00O285K6K

Beoordeling. StarStarStar

Het is een mooi fantasyverhaal over de huurmoordenaar Celaena Sardothien, die uit een gevangenenkamp wordt gesleept door de kroonprins van Adarlan, Dorian, om middels een wedstrijd de kampioen te worden van de man die haar daar heeft gezet, de koning van Adarlan.

We volgen Celaena terwijl ze probeert de gevolgen van een jaar in het gevangenenkamp te overwinnen en ze tegelijkertijd concurreert met moordenaars, soldaten en criminelen om een contract te winnen dat haar uiteindelijk haar vrijheid zal opleveren. Celaena is, net zoals kroonprins Dorian en de kapitein van de wacht Chaol Westfall, overtuigd van haar kunnen en gaat dan ook onbevreesd de strijd aan met haar tegenstanders.
Celaena vindt haar trainingssessies Chaol uitdagend en opwindend. Maar het leven aan het hof vind ze maar verschrikkelijk saai. Haar leven wordt een beetje interessanter als de prins interesse begint te tonen in haar … maar het is de norse kapitein Westfall die haar het beste lijkt te begrijpen.

Wanneer de lichamen van haar concurrenten rond het kasteel worden gevonden met hun ingewanden verwijderd en vreemde tekens in bloed op de muren geschreven , begint ze toch schrik te krijgen. Wat in eerste instantie een rechttoe rechtaan verhaal lijkt te zijn over concurrerende moordenaars verandert al snel in een magisch mysterie als Celaena en Chaol proberen uit te vinden wat het is dat haar concurrenten doodt. Kan ze uitvinden wie/wat er achter de moorden zit voordat ze zelf een slachtoffer wordt?

Celaena is een sympathiek personage, net als Dorian en Chaol. Ze vecht voor wat ze wil, ze ziet eruit alsof niets haar kan laten schrikken en alsof het haar niets kan schelen, maar diep van binnen maakt ze zich zorgen, vooral over degenen van wie ze houdt. Celaena’s jeugdige liefde voor het leven staat in schril contrast met wat haar is geleerd en haar interacties met de flirterige Doriër en de norse Chaol komen meestal heel natuurlijk over, maar lijken soms een beetje gemaakt.

Advertenties