Het is bijna zo ver, nog een paar dagen en het vervolg op “Hoofdzaak” van Mariska Overman ligt in de winkelrekken. Het leek met het ideale tijdstip om haar eerste boek dan maar eens te lezen, vooraleer aan “Voltooid” te beginnen.

hoofdzaakblog

De inhoud.

Specialist Postmortale zorg Isabel Dieudonné heeft twee jaar geleden haar werk als rechercheur vaarwel gezegd na een heftige zaak. Tot nu. Haar halfbroer, rechercheur David Nichols, roept haar hulp in als hij een hoofd op zijn keukentafel vindt. Van wie is dat hoofd? Waarom ligt het in zijn keuken?

Productgegevens.

  • Titel: Hoofdzaak
  • Auteur: Mariska Overman
  • Editie : Epub
  • Aantal pagina’s: 213
  • Uitgever:  de Crime Compagnie
  • Taal: Nederlands
  • ISBN13 :9789461092656

Beoordeling.

Het hoofd lag op tafel” is de eerste regel van “Hoofdzaak”. Je valt dus gelijk met de deur in huis! Wat doet dit hoofd bij David op tafel? Hij belt onmiddellijk zijn oudere halfzus Isabel, een voormalig rechercheur bij de politie, en ze gaat dan ook samenwerken met de politie om deze mysterieuze en ook wel lugubere moordzaak op te lossen. Een beetje vreemd is dit wel, heeft de politie dan niet voldoende gekwalificeerd personeel om dit zelf op te lossen, zonder er iemand bij te halen die er toch ook persoonlijk bij betrokken is? Maar goed, samen met teamchef Peter bijt ze zich in de zaak vast, doch het ene na het andere spoor loopt dood en de vragen blijven. Het onderzoek loopt volledig vast.

De familiebanden tussen David, Isabel en hun zus Lennette worden ook uitgebreid besproken en er wordt een heel goed beeld geschetst van hun karakters. Maar het roept ook vragen op. Waarom kunnen David en Lennette absoluut niet met mekaar overweg? Waarom droomt Isabel altijd over haar jeugdjaren?

Langzaam kom je te weten waarom Isabel gestopt is met haar werk als rechercheur, en waarom ze nu postmortale zorg doet. Blijkbaar is er een link tussen David, Isabel,de reden van haar carrièreswitch en deze bizarre moord. Maar hoe het precies in mekaar zit, kom je pas op het einde te weten. Een verrassende plot die ik niet had zien aankomen.

Een goed debuut van deze Nederlandse schrijfster, met een scherp oog voor detail en een mooie manier om alles te verwoorden. Zelfs de beschrijvingen van het werk in het mortuarium worden in detail beschreven, doch zonder echt gruwelijk te zijn.

Advertenties