De schrijver Owan Drake heeft een tijdje geleden een oproep geplaatst op Facebook of er mensen waren die zijn boek zouden willen lezen en reviewen. Dat leek me wel wat, dus heb ik me bij hem gemeld en kreeg dan ook een digitaal exemplaar opgestuurd, waarvoor mijn dank.

dezadenderhoopDe inhoud.

Heden en verleden vloeien samen als de oude Wijsgeer, genaamd Benedictus, een serie van boeken aan zijn meest bekwame student Xavier wil laten lezen. Deze boeken bevatten vertellingen uit lang vervlogen tijden en Xavier beleeft die verhalen alsof hij zich daar daadwerkelijk bevindt. Twee van deze verhalen worden in dit eerste boek geïntroduceerd, namelijk die van het licht en de duisternis. Ze wisselen elkaar naadloos af, samen met deze Benedictus hoofdstukken, die zich in het heden van de wereld, genaamd Sistna, afspelen. Maar wat Xavier niet weet, is dat hij door het verzoek van Benedictus op te volgen misschien wel een corrupte tak van de regering, genaamd de Bloedraven – die ook in die vertellingen uit het verleden voorkomen – kwaad gemaakt heeft en dat hij misschien wel in een eeuwenoude oorlog is verstrengeld.

Productgegevens.

  • Titel: De zaden der hoop – de val van Hymir
  • Auteur: Owan Drake
  • Aantal pagina’s: 300
  • Uitgever : Brave New Books
  • Taal: Nederlands
  • ISBN10: 9402164952
  • ISBN13: 9789402164954

Beoordeling.

Het boek lag me niet en ik moet eerlijk toegeven dat ik het niet volledig uitgelezen heb. Het taalgebruik was nogal grof, en de erg beeldende scenes waren soms gruwelijk, om niet te zeggen ronduit goor. Er zal vast wel een publiek voor zijn, maar ik ben er zeker niet door bekoord. Het was een beetje “too much”.

Het verhaal gaat over de oude Wijsgeer, Benedictus, die een paar boeken door zijn bekwame student Xavier wil laten lezen. Vertellingen uit het verleden maar tijdens het lezen ervaart Xavier de verhalen alsof hij er zelf bij is. Twee verhalen , die van het licht en de duisternis, wisselen elkaar in dit verhaal af.

Er zit potentie in, de verhaallijnen zijn origineel en goed gevonden, maar de uitwerking is niet je dat. Als een goede redacteur er zijn schouders onder zou zetten, en het was zou bijschaven zodat het een wat breder publiek zou aanspreken, zou het best een groot succes kunnen worden.

Advertenties