En zo zit ik hier na een paar maanden weer achter mijn laptop om een blogpost te typen. Zo vreemd, spannend, beetje eng, maar vooral ontzettend leuk. Eind mei was ik met deze blog gestopt, omdat ik een engelstalig receptenblog (platefulflavors.com) wilde opstarten, waar in het begin aardig wat tijd in kroop. Nog steeds, maar aangezien het beperkt is tot één enkele niche, kan ik er niet echt mijn ei in kwijt, om het zo te zeggen. Ik mis het bloggen over vanalles en nog wat, over mijn andere hobbies, en dus heb ik besloten om deze blog opnieuw leven in te blazen.

Zo ben ik de laatste tijd enorm enthousiast (ik wou eerst begeesterd schrijven, maar dat is echt wel een in onbruik geraakt woord, nietwaar?) van de “urban jungle” hype. Wat dat is? Het komt eigenlijk op het volgende neer: ”Hoe meer planten, groen en natuurlijke materialen in huis, hoe beter”. De voorbije weken is er dan ook plant na plant toegevoegd aan mijn woonkamer, zodat het er nu wel erg gezellig uitziet. Begrijp me niet verkeerd, ik heb echt niet de intentie om van mijn huis een echte jungle te maken zoals je op https://www.urbanjunglebloggers.com/ kan zien, maar een paar plantjes neerzetten maakt al direct een heel verschil! Dat planten de lucht zuiveren – ook al is het maar een héél klein beetje – is geen nieuws meer. Maar planten schijnen ook écht goed te zijn voor je gezondheid. Op psychologisch vlak zouden ze bijvoorbeeld stress verminderen. We gaan eens proberen uit te vinden of dat klopt: de woonkamer staat nu dan ook vol planten.

Als een echte jungle-dame zou ik natuurlijk moeten weten wat voor soort planten ik allemaal heb, maar weet je, ik heb er hier twee staan die ik gewoon mooi vond. En aangezien de verkoopster me ook niet kon vertellen wat voor plantjes het waren….

2018-07-26 10.06.05b

Advertenties