Deel één “De Crypte” had ik op één dag uitgelezen, dus begon ik vandaag onmiddellijk aan het tweede deel in “The graveyard queen”-trilogie. Hoewel het niet strikt noodzakelijk is, is het raadzaam dat lezers bekend zijn met het verhaal van “De crypte” voordat het Grafstilte begint, want het geeft achtergrondinformatie over Amelia Gray, een restaurateur van oude begraafplaatsen, die de hoofdpersoon is van de Graveyard Queen-serie.

De inhoud.

Een verlaten stadje, een verzonken begraafplaats en een goed verborgen graf. Maar niets blijkt zo bedrieglijk als de rust in Asher Falls…
Als ze nog maar net bekomen is van de gruwelijke ervaringen bij haar vorige opdracht, wordt Amelia Gray gevraagd voor een nieuwe begraafplaatsrestauratie, ditmaal in Asher Falls. Maar vanaf het begin heeft ze het gevoel dat deze opdracht een dekmantel is en dat ze met een heel ander doel naar Asher Falls is gelokt. Een gevoel dat wordt versterkt wanneer blijkt dat er naast het te restaureren kerkhof nog een begraafplaats bestaat – diep verzonken op de bodem van een meer – en Asher Falls zelf zo goed als verlaten blijkt.
Dan stuit ze op nog iets vreemds: één enkel graf – midden in een laurierbos en ogenschijnlijk liefdevol onderhouden. Waarom ligt dat daar? Al snel wordt haar duidelijk dat ze het nooit had mogen vinden. Ze heeft voortdurend het gevoel dat ze in de gaten wordt gehouden, en bovendien probeert iemand haar bang te maken. Blijkbaar heeft ze met haar ontdekkingen iets duisters opgerakeld…

 

2018-10-26 14.17.26-1

Productgegevens.

  • Titel: Grafstilte
  • Auteur:
  • Amanda Stevens
  • Editie: Kindle Editie
  • Aantal pagina’s: 382 pagina’s
  • Uitgever: HarperCollins; 01 editie (22 september 2015)
  • Taal: Nederlands
  • ASIN: B06XWXF7HL

Beoordeling.

In “Grafqtilte” heeft Amelia een opdracht aangenomen het kleine stadje Asher Falls, gedeeltelijk om te weg te komen van de gevaarlijke aantrekkingskracht die inspecteur Devlin op haar uitoefent , en deels ook om de confrontatie met de vijandige geest van Devlins overleden vrouw uit de weg te gaan.

Amelia is ingehuurd om de begraafplaats te herstellen die eigendom is van de Ashers ‘, ooit een klein familiekerkhof dat echter werd opengesteld voor de rest van de eilandbewoners nadat het oorspronkelijke kerkhof was overstroomd. De necropolis sluimert nog steeds onder het water bij Asher Falls en Amelia’s aankomst lijkt de geesten die daar rusten te verstoren. Terwijl spookklokken uit de diepten van het meer klinken, ligt er in de bergens iets “slechts” op de loer, dat vatbare stedelingen kan beïnvloeden.

Wanneer Amelia een geïsoleerd graf ontdekt, ontdekt ze een vreselijk geheim dat zevenentwintig jaar voor verborgen werd gehouden. Maar er zijn mensen in Asher Falls die er alles, maar dan ook alles voor over hebben om dit geheim verborgen te houden.

“Grafstilte” heeft alle elementen van een gotisch spookverhaal, een sinistere familie-erfenis, een klein stadje vol vreemde mensen, moord, romantiek en schokkende geheimen.

De plot was erg interessant, omdat het de afkomst van Amelia onthulde, waarnaar werd verwezen in het eerste boek.

Er zijn twee bedreigingen in dit verhaal – van de levenden en de doden – en Amelia heeft geen idee wie ze kan vertrouwen. Ze weet dat ze Asher Falls moet verlaten en terug moet gaan naar Charleston, maar haar verlangen om de geheimen van de stad te ontrafelen heeft haar gezond verstand overschaduwd.

De spanning wordt gestaag opgebouwd en je wordt volledig rren van het Koninkrijk echter waardeer, is omdat ik volledig werd opgezogen door de verbluffend enge sfeer die Stevens creëert. Ondanks het gewone uitzicht op de buitenwijken buiten mijn raam, toen ik mijn hoofd van de pagina optilde, verwachtte ik dat er dikke slierten mist door een open plek in het bos kruipen, zo ondergedompeld was ik in de lyrische beschrijvingen van de auteurs. Toen de kat van mijn buurman langs de reling van het terras rende, de bel aan haar kraag rinkelde, bevroor ik, bang om op te kijken voor het geval een doorzichtige geest buiten de open deur opdook (waarna ik prompt opstond om hem te sluiten en te vergrendelen, de jaloezieën trekkend) tegen het donker).

Advertenties